Składniki:
60 dkg sznycelków z indyka
50 dkg pieczarek
1 cebula
szklanka (200ml) białego wina
sos borowikowy Knorr
ok. 30g sera ementaler
natka pietruszki
masło klarowane
pieprz
sól
Wykonanie:
1. Sznycelki oprószamy z obu stron pieprzem i solą. Obsmażamy na maśle klarowanym.
2. Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do mięsa. Dusimy ok. 3 - 4 minuty, po czym wlewamy wino i gotujemy, aż płyn zredukuje się o połowę.
3. W tym czasie pieczarki kroimy w dość cienkie plasterki i obsmażamy je na oddzielnej patelni, również na masełku. Następnie dodajemy je do mięsa.
3. W tym czasie pieczarki kroimy w dość cienkie plasterki i obsmażamy je na oddzielnej patelni, również na masełku. Następnie dodajemy je do mięsa.
4. Sos borowikowy przygotowujemy zgodnie z opisem i dodajemy do mięsa i grzybów.
5. Ok. 2 minuty przed końcem gotowania dodajemy starty ser i całość dokładnie lecz delikatnie mieszamy. Finalnie doprawiamy solą i pieprzem, a po rozłożeniu na talerze posypujemy świeża natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz