środa, 18 maja 2016

Kotlecik z białej kiełbasy z curry

Eksperymentów z surową kiełbasą ciąg dalszy. Tym razem pomyślałem o dodaniu ziół i sporej ilości curry.

Składniki:
2 niewielkie białe kiełbasy surowe
2 łyżeczki curry
1 łyżeczka zielonej czubricy
bułka tarta
keczup
olej

Wykonanie:
Mięso wyciskamy z flaka do miski. Dodajemy przyprawy i ok. płaskiej łyżki tartej bułki, dla lepszego związania całości. Całość dokładnie mieszamy. Formujemy kotleta, mocno go rozpłaszczając i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy go na rozgrzanym oleju lub maśle aż będzie dobrze zrumieniony - nawet niemal na brąz, bo pamiętajmy, że kotlet jest jednak dość gruby i mięso w środku też powinno być wysmażone. Przed podaniem lekko polewamy kotlety keczupem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz