Na niedzielną kolację dobra jest salatka. Znowu postawiłem na ogórki konserwowe. Przepis znaleziony w internecie - zmodyfikowałem jedynie ilość składników.
Składniki:
45 dkg ogórków konserwowych
15 dkg szynki drobiowej z indyka w plastrach
½ średniej cebuli
3 jajka
2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego typu greckiego
2 łyżki musztardy
Pieprz
Sól
Wykonanie:
Ogórki, cebulę i szynkę kroimy w drobną kostkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i również kroimy w kostkę. Dodajemy jogurt i musztardy (ja zrobiłem miesznakę 50/50 musztardy ziołowej i sarepskiej) oraz pieprz i sól do smaku. Całość dokładnie mieszamy. Możemy udekorować plastrami jajka na twardo, ugotowaną lub drobno utartą marchewką w niewielkiej ilości i listkami pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz