piątek, 15 września 2017

Kotlet capreggio

Postanowiłem ostatnio zrobić schabowe. Jednak nie takie zwykłe! Postanowiłem mianowicie nadać im nieco śródziemnomorskiego charakteru. Taki mix kuchni polskiej i włoskiej. Wybór mój padł na ser capreggio - tani i smaczny. Wyszło danie proste, szybkie i bardzo smaczne.


Składniki:
4 kotlety schabowe
250g sera capreggio
Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią (Kamis)
Pieprz
Sól

Wykonanie:
1. Kotlety lekko rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu (u mnie masło klarowane).
2. Ser kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm.
3. Po przewróceniu kotletów na drugą stronę, obkładamy je serem, który z kolei posypujemy obficie suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Smażymy kilka minut pod przykryciem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz